tiistai 28. marraskuuta 2017

Lammaskeitto






Puolikkaan karitsan mukana tuli tietysti mukana myös pussillinen luullista keittolihaa. Kaikki juurekset, paitsi porkkana oli äitin kasvattamia. Porkkanat eivät jostain syystä tänä vuonna onnistuneet, joten ne oli paikalliselta kauppiaalta. Lampaan kanssa mausteiksi sopii hyvin minttu ja timjami.

Olihan se vain hyvää!

Ainekset:
Karitsan luullista keittolihaa
Perunoita
Naurista
Porkkanoita
Sipulia
Vettä
Suolaa
Kuivattua minttua
Kuivattua timjamia
Persiljaa koristeeksi.




Ohje:


Keitä luullisia karitsan keittolihoja vähintään tunti niin, että liha irtoaa. Poista keitinvedestä aina siihen välillä muodostuva vaahto. Kuori ja pilko perunat,nauriit, porkkanat ja sipulit. Irroita lihat luiden ympäriltä ja siivilöi lihaliemi toiseen kattilaan. Laita kattilaan lihaliemen joukkoon, lihat, porkkanat, perunat, nauriit ja sipulit. Laita vettä siihen asti kunnes ainekset peittyvät. Lisää sekaan myös kuivattu minttu ja timjami. Keitä niin kauan kunnes perunat ovat kypsiä. Maistele ja lisää makusi mukaan suolaa.

Keiton kanssa tarjoile ruisleipää ja juustoa ja ruokajuomaksi tietysti maitoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti