torstai 23. marraskuuta 2017

Paistettua ankanrintaa viherpippurikastikkeessa





Ankka on raaka-aineena semmoinen mitä ei olla aiemmin tehty. Koska näillä korkeuksilla ei ankkaa ole tarjolla läheltä / tuoreena, niin jouduttiin tyytymään kaupan pakastealtaaseen. 

Ainekset:

2kpl ankanrintafileitä (a350g) n. 700g
Suolaa
Mustapippurirouhetta
Voita


Ohje:

Tee rintafileiden rasvapuolelle viiltoja. Hiero ankanrintoihin suolaa ja mustapippurirouhetta.

Ruskista rintafileitä voissa paistinpannulla molemmin puolin. Säästä paistinrasva kastikkeeseen. Laita rintafileet uunivuokaan. Paista uunissa 175 asteessa kunnes sisälämpötila on 58 astetta. Ota pois uunista ja anna vetäytyä noin 5-10 minuuttia. Leikkaa noin 1cm paksuisiksi viipaleiksi. 


Viherpippurikastike:

Ainekset:

Ankan paistinrasva (tai 1rkl voita)
2rkl kokonaisia viherpippureita
2dl kermaa
2rkl vasikkafondia
1rkl Dijon-sinappia
1tl worcestershire-kastiketta

Halutessasi voit lisätä PIENEN lirauksen jallua joukkoon. 

Ohje:

Hienonna osa viherpippureista, mutta säästä muutama kokonainen. 

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kattilassa.

Keitä kastiketta muutama minuutti.

Lisää kastiketta ankanrinnan viereen.



Paistetun ankanrinnan viherpippurikastikkeessa seuraksi sopii hyvin esim pariisin perunat tai riisi. 

Ruokajuomaksi suositellaan olutta. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti