keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Lohta peruna-sipulipedillä




Eilen yövuoron jälkeen rupesin miettimään, että mitä laittaisi ruokaa. Facebookissa täti laittoi viestiä ja kertoi mitä laittaa juuri ruuaksi. Sattumalta meillä oli myös lohifile jääkaapissa, joten tehtiinpä tämmöstä ruokaa tällä kertaa. Kiitos täti vinkistä vaikka ohjetta et antanutkaan :)


Ainekset:

1kg peruna-sipulisekoitusta
n.1kg lohifile
6.5dl ruokakermaa
sitruunapippuria
suolaa
125g sulatejuustoa
voita voiteluun
mustapippurirouhetta


Ohje:

Laita peruna-sipulisekoitus voilla voideltuun vuokaan. Lisää eripuolille vuokaa sulatejuustoa pieninä kuutioina ja sekoita ne. Mausta peruna-sipulisekoitus suolalla ja mustapippurirouheella. Lisää ruokakerma joukkoon. Paista 200 asteessa ensin n.20min ja lisää lohifile nahkapuoli ylöspäin. Mausta lohifile sitruunapippurilla ja suolalla lihapuolelta ensin. Laita vuoka takaisin uuniin n.40min. Sen jälkeen irroita nahka kalasta ja lisää päälle hieman suolaa ja sitruunapippuria.  Laita vuoka takaisin n 10-15min takaisin uuniin. 

keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Hillarahka




Kuntoilut kesän hillakautta varten on jo aloitettu ja lomat hillakaudelle anottu. Nyt pitää pakastinta tyhjennellä uutta satoa varten. Suurin osa hilloista me kyllä kerätään myyntiin. Helppoa ja hyvää on hillarahka.

Ainekset: 

300g Hilloja
250g Maustamatonta rahkaa
2dl Kuohukermaa
3tl Sokeria
3tl Vaniliinisokeria

Ohje:

Sekoita hillat ja rahka keskenään (säästä pari hillaa koristeeksi, jos haluat) . Vatkaa kuohukerma kermavaahdoksi ja lisää vaahtoon sokerit. Kippaa sekoitettu hillat ja rahka kermavaahdon joukkoon ja sekoita. Nauti vaikka jälkiruokana tai ihan muuten vaan.