torstai 19. huhtikuuta 2018

Lohimedaljongit





Edellisessä blogi- tekstissä kerroimme kuinka teimme kokonaisesta lohesta kolme eri ruokaa. Toisesta fileestä teimme siis lohimedaljongeja. Me valmistimme ne sisällä pannulla, mutta nyt kun katsoo ikkunasta ulos ja aurinko paistaa, niin medaljongit olisi mukava paistaa grillissä. 

Mutta meillä on takapihalla vielä metri lunta ja uusi grillikin vielä kaupassa, joten tässäpä ohje pannulla paistetuille lohimedaljongeille. 



Ainekset:

n.600g lohifilettä
Suolaa
Mustapippurirouhetta
Öljyä


Ohje:

Leikkaa lohifile n.5cm paloiksi. Viillä veitsellä lohipalan keskeltä syvä viilto nahkaan asti, älä kuitenkaan leikkaa nahkaa rikki. Käännä pala medaljongiksi. Laita paistinpannulle öljyä ja kuumenna pannu. Paista medaljongit ensin sarana puolelta, jonka jälkeen käännä ja paista toinen puoli. Mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurirouheella.

Tarjoile esim perunamuussin kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti